Er zijn meerdere technieken die kunnen worden toegepast.

- Draadbeugeltechniek "omega beugel"
- BS/Spange
- Podofix

Ik werk met de Draadbeugeltechniek, B/S Spange techniek en de Podofix.

De beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen afhankelijk van de conditie van de cliŽnt en de nagel. Deze technieken kunnen worden toegepast bij ingroeiende nagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. Met andere woorden het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei.

Bij de draadbeugeltechniek wordt een omega-vormige beugel gemaakt van Remanitdraad, dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de tandtechniek. Deze beugel wordt exact op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden. De omega-vorm in de beugel is bedoeld om de spanning van de beugel te regelen. Vervolgens wordt de beugel geplaatst. Deze zal met de nagel mee naar voren groeien en moet op een bepaald moment indien nodig weer naar achteren worden geplaatst.
BS/Spange

De BS/spange is een bladveervormige strip en is gemaakt uit een glasvezel versterkte Duroplast (witte kunststof). Moleculen in kunststof willen altijd terug naar hun oorspronkelijke vorm. Dat houdt in, dat na het vastlijmen van de strip op de nagelplaat de BS/spange zich weer wil herstellen naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de elasticiteit van de nagelplaat en de kracht of spanning van de strip zal de nagelplaat hierdoor corrigeren. Na het aanbrengen van de BS/spange is de cliŽnt vrijwel onmiddellijk pijnvrij. Door de spanning of trekkracht van de strip wordt de nagel in de nagelwal omhoog getrokken.

De BS/spange behoudt zijn werkkracht 4 Š 6 weken.
Vanuit de praktijk blijkt dat als de BS/spange goed verankerd is, deze zelfs 3 tot 6 maanden kan blijven zitten. Deze periode is afhankelijk van de plaats waar de BS/spange op de nagelplaat bevestigd is.

Podofix

Podofix is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide nagels. Deze vorm van nagelcorrectie is geschikt voor bijna iedereen - zelfs voor jonge kinderen en diabetici. Zowel de medische als de cosmetische resultaten die pedicure en hun cliŽnten overtuigd.

Podofix is een zacht alternatief voor de regulering van de nagel afwijkingen. Het helpt misvormde nagels in een natuurlijke, gezonde groei. Via deze methode kan gemakkelijk te voorkomen klachten snel en duurzaam worden aangepakt.

Podofix is aangepast aan de nagel vorm en direct klaar om te worden aangebracht, dit geeft meestal gelijk een merkbare verlichting voor de cliŽnt. De lijm en het activeren van de Podofix neemt slechts enkele minuten inbeslag en is nauwelijks waarneembaar.


Nagelbeugeltechnieken.

Blaren.
Eeltvorming.
Huidschimmel.
Kloven.
Likdoorns.
Schimmel Nagels.
Voet Wratten.
Ingegroeide Teennagels.
Dementie en Voetverzorging.
Reuma en Diabetes.
Stuur nu een email.